Ebay tips

Välkommen till FIXEDGEAR.SE!
scand
Posts: 886
Joined: 18 Dec 2007 08:43
Location: Årsta STHLM

Ebay tips

Post by scand » 02 May 2008 19:07

Vacker skönhet som finns i Huvudstaden.

*Edit: PMa för länk.

User avatar
spindelbenen
Posts: 151
Joined: 19 Dec 2007 21:23
Location: Hammarby

Post by spindelbenen » 02 May 2008 19:54

Ser ut som något Christopher Robin skulle gilla :lol:

Sönke
Posts: 1330
Joined: 07 Nov 2007 20:19

Post by Sönke » 02 May 2008 22:00

Inte för att vara grinig men det har tagits upp tidigare, lägg inte upp auktioner som inte har avslutats då det kan finnas de som kanske tänkt buda. Gäller just inte mig i detta fall men vet om att det finns intresserade på sidan. Spelar kanske inte så stor roll när det gäller skrot från Blocket men gems som denna vill man nog att dom som lägger ner tiden på Ebay ska få chansen på först.

Tråkig gammal gubbe som jag är :wink:

User avatar
48/16 magnus
Posts: 1490
Joined: 26 Apr 2008 12:40

Post by 48/16 magnus » 03 May 2008 09:32

Varför är det inte ok på det här forumet när det finns sådana trådar på dom flesta andra forum?
Ex:
http://www.bikeforums.net/showthread.ph ... 1&page=189
http://happymtb.org/forum/read.php/1/24 ... msg-853287

Du verkar ju ha grym talang för att hitta billiga grejer som du kan kränga i din butik ändå Sönke :wink:

/M

User avatar
Andye
Posts: 2062
Joined: 06 Dec 2007 10:06
Location: Västertorp

Post by Andye » 03 May 2008 09:56

Säger samma sak som jag sade i den gamla tråden , Ebay är verkligen inget som folk inte har koll på och saker som är lite speciella kommer alltid att budas på av fler än en person, men man kanske inte behöver tipsa om ens egna speciella söktekniker för att hitta saker.

Förstår att folk vill känna sig speciella men vadfan vi lever ju i ett köphysteriskt samhälle där vem som helst kan leta upp fina saker på ebay , blocker , tradera , craigslist eller japanska yahoo.

Sen så tycker jag att det är roligare att vara lite vänskapligt kommunistisk och dela med sig av tips på saker och ting. Finns ju ingen anledning att inte göra det.

"En för alla , Alla för en!!!"

Lägger in en länk till Londonfgss forumet också.

http://www.londonfgss.com/thread6-76.html#post161253

User avatar
Bubblan
Posts: 1797
Joined: 10 Dec 2007 19:23
Location: sthlm.
Contact:

Post by Bubblan » 03 May 2008 18:51

Håller med både 48/16 magnus och Andye.
Cogs 'n Kegs

User avatar
pean
Posts: 1067
Joined: 31 Mar 2008 17:11
Location: Uppsala
Contact:

Post by pean » 04 May 2008 02:17

Andye wrote:Sen så tycker jag att det är roligare att vara lite vänskapligt kommunistisk och dela med sig av tips på saker och ting. Finns ju ingen anledning att inte göra det.
True. Om man inte själv vill ha grejen i annonsen då förstås... eller får får man väl, men det kan ju vara osmart för sin egen del.

Kalle
Posts: 61
Joined: 15 Nov 2007 16:08
Location: Stockholm

Post by Kalle » 04 May 2008 11:42

Jag håller med Sönke i den här tråden. Chansen att få någonting till ett fyndpris minskar ju brutalt om det tipsas om det här och som arbetslös är fyndpris det enda priset för mig. Sluta tipsa nu. Please!

hejdå

Post by hejdå » 04 May 2008 13:44

Vi som hänger här är en lite droppe i det stora hav som cykel-världen utgör, hittar man en annons som inte kommer att postas på något annat forum eller som inte kommer att sugas upp av något cykel-freak i milwaukee så har man så sinnessjuka ebay-skills att man förmodligen sitter och bjuder på den cykeln själv, inte postar den här.

Ramen som postades här ovan hittades även på flertalet andra forum, hur vida det påverkar slutpriset vet jag inte. Att ha en öppen atmosfär och en gemytlig stämning känns lite viktigare än att försöka gardera sig ifrån tok-bjudare. Jag gillar att titta på fina cyklar, jag lägger min röst för en ebay-tips tråd!

User avatar
carlhenrik
Posts: 918
Joined: 06 Nov 2007 21:38
Location: Sthlm

Post by carlhenrik » 04 May 2008 14:08

Att inte posta auktioner som inte avslutats är gammal forumetik (Nike Talk osv), att något finns eller kanske kommer finns på någon annat forum, spelar ingen roll tycker jag. Vet man någon som söker något speciellt går det ju bra att PMa.
SimonBusk wrote:Vi som hänger här är en lite droppe i det stora hav som cykel-världen utgör, hittar man en annons som inte kommer att postas på något annat forum eller som inte kommer att sugas upp av något cykel-freak i milwaukee så har man så sinnessjuka ebay-skills att man förmodligen sitter och bjuder på den cykeln själv, inte postar den här.

Ramen som postades här ovan hittades även på flertalet andra forum, hur vida det påverkar slutpriset vet jag inte. Att ha en öppen atmosfär och en gemytlig stämning känns lite viktigare än att försöka gardera sig ifrån tok-bjudare. Jag gillar att titta på fina cyklar, jag lägger min röst för en ebay-tips tråd!
Kan inte tänka mig att någon som bjuder på en sak sedan postar auktionen på ett forum. Vare sig det är en stänkskärm eller en oanvänd trackram.. Vore ren galenskap. Och det går visst att göra fynd. Den Italienska sprint-ramen från OS hade förmodligen inte hamnat i Sthlm om auktionen postats över hela Internet (se bild på Happy).

Men spara bilderna och lägg dem i fina cyklar-tråden när köpet är klart!

hejdå

Post by hejdå » 04 May 2008 15:03

Carlhenrik, vi kommer väl i från lite olika världar. Personligen så ser jag inget större värde i att hålla saker och ting svåråtkomliga och hemliga. Spread the love tänker jag. Sen utgår jag lite ifrån att det alltid finns någon mer besatt där ute som har högre kreditbelopp på sitt kort och mindre liv än jag. Är det något crazy så kommer någon med pappas-pengar eller med reklamar-lön att kamma hem det ändå...
Den Italienska sprint-ramen från OS hade förmodligen inte hamnat i Sthlm om auktionen postats över hela Internet (se bild på Happy).
nja... det här forumet är ju inte riktigt "hela internet".


Som jag ser det så gagnar spridandet av information helheten, exempel:
På väg ner för de fem branta köks-trapporna med famnen fylld med smutstvätt trillar jag i trappan, slår mig i hvuudet . Jag vaknar upp med känslan av att mitt liv bara kan bli komplett om jag äger en helt NJS certifierad hoj. Kvick som jag är kikar jag in här, bläddrar lite bland sidorna och hittar sedan Deus tips om hur man hämtar hem en ram ifrån Japan. Tre veckor sedan cyklar jag omkring på en dödligt tyst och skitsvår ninja-cykel. Skandinavien har ytterligare lite mer cykelkultur och det finns ännu en fin cykel där ute på gatorna att vila ögonen på. Det hade ALDRIG kunnat hända om inte deus hade tipsat om det här (och på happy) eftersom att jag har bildat min uppfattning om japan utifrån noise-musik, grindcore och anime... Knappast något som gör att man blir sugen på att handla med det landet.

Nu vill jag inte riktigt göra någon stor sak av det här, men jag kan bara inte förstå vad man vinner på att inte tipsa om fina grejer man hittar. Skriver man om det här så ökar väl chanserna för att det hamnar i Sverige? Vill man ha det själv så kan man alltid hålla på det eller slänga iväg ett pm till den som har postat länken. Vi är väl inga djur? Vi kan ju snacka med varandra och hålla en öppen och kamratlig atmosfär?

Efter att ha legat på soffan i två timmar och stekts i värmen tillsammans med tour de france dokumentärer skall jag nu ta mina två kalla burköl och sätta mig på trotoaren utanför och njuta av livet. Solen skiner, cykeln på verkstad. Vad annars kan man göra?

ps. jag reserverar mig helt och fullt för att jag inte riktigt har fattat den här ebay grejen. ds.

User avatar
ArvidSvensson
Posts: 3244
Joined: 08 Nov 2007 20:20
Location: Stockholm
Contact:

Post by ArvidSvensson » 04 May 2008 17:04

Visst är svenska cykelforum bara en droppe i havet men det är här som google alerts kommer in i bilden. Lägg upp en krok på "pursuit frame" så kommer ni hajja vad det handlar om. En ynka liten postning på ett kalle-anka forum någonstans och du får ett mail omedelbart av google. Storleken på forumet spelar (nästan) ingen roll när man postar ett tips. Skicka PM till de som du vet bryr sig istället för att inte pajja budgivningen.

edit: stavisar...

User avatar
Bubblan
Posts: 1797
Joined: 10 Dec 2007 19:23
Location: sthlm.
Contact:

Post by Bubblan » 04 May 2008 17:53

Det kanske bara är jag som ibland känner att det är så sjukligt mycket prestige, eller vad man nu vill kalla det, inom hela den här fixed-hysterin. Som en väldigt vis man sa en gång i tiden: "Fixed gear får tankarna att gå tillbaka till högstadiet - äh, du har inte ju inte Levis 501:or, nerd". Jag förstår om en del människor inte "vågar" dyka upp på turer osv, har dom inte en luggad ram eller kommer rullandes på en, gud förbjude, conversion, så tillhör dom inte det där tuffa gänget.

Allas gemensamma mål borde ju i slutändan vara att cykla och ha roligt. Visst är det roligt att ha en cykel som ingen annan har eller ett par custom bajsbruna V's, som någon japansk mangatjej satte sin personliga prägel på under sitt senaste WC-besök, på cykeln. Men för att komma dit så kanske vissa behöver "hjälp", en del kanske inte är stöpta till att vara Sveriges bästa eBay:are. Vi i sthlm har turen som har Sönke som har en massa skönheter på lager. Däremot så har Bert-Ola från Leipojärvi kanske inte har vägarna förbi Odd Number allt för ofta, men han i sin stuga och drömmer om den där gamla italienska hingsten. Om någon person hittar den och tipsar Bert-Ola om den så kan han bli en lycklig man.

carlhenrik wrote:Att inte posta auktioner som inte avslutats är gammal forumetik (Nike Talk osv), att något finns eller kanske kommer finns på någon annat forum, spelar ingen roll tycker jag. Vet man någon som söker något speciellt går det ju bra att PMa.
Jag började jobba på en webbyrå -99 och hängde en hel del på internet, i runda slängar dygnet runt i fyra år. Efter att jag bytte karriär så har det fortfarande blivit en hel del häng på www och jag har faktiskt aldrig hört talas om denna "forumetik", men jag har bevisligen hängt på helt fel forum...

ArvidSvensson wrote:Visst är svenska cykelforum bara en droppe i havet men det är här som google alerts kommer in i bilden. Lägg upp en krok på "pursuit frame" så kommer ni hajja vad det handlar om. En ynka liten postning på ett kalle-anka forum någonstans och du får ett mail omedelbart av google. Storleken på forumet spelar (nästan) ingen roll när man postar ett tips. Skicka PM till de som du vet bryr sig istället för att inte pajja budgivningen.
Nu ger jag mig ut på djupt vatten, men du kanske inte hade haft din läskigt fina hingst från Italien om det inte hade varit för just Google alerts och någon som tipsat om den ramen på ett annat forum?


Nej, nu tycker jag att vi slappnar av lite, hoppar på cykeln och njuter av just våra fina ramar, vare sig det är en ram från Biltema eller den där stålramen som byggdes till mannen med tjurlår 1923.

Fred ut...
Cogs 'n Kegs

User avatar
carlhenrik
Posts: 918
Joined: 06 Nov 2007 21:38
Location: Sthlm

Post by carlhenrik » 04 May 2008 18:08

SimonBusk wrote:nja... det här forumet är ju inte riktigt "hela internet".
Nej, men det var lite det här jag syftade på:
48/16 magnus wrote:Varför är det inte ok på det här forumet när det finns sådana trådar på dom flesta andra forum?
Att det är OK för att det finns på andra ställen. Första här, sen Happy, sen på Bikeforums osv.. Och det är som Arvid skriver även rätt enkelt att använda Google.

Ang öppen och kamratlig atmosfär så tycker jag vi lyckats rätt bra med det ändå! Tipsa gärna om var man kan köpa eller HUR man bjuder på något, men inte enskilda auktioner medan de är aktiva. Det är som sagt jävligt trist om man sitter och snipar på ett fynd och det sen postas av någon, som en kul grej, men som inte är intresserad av att själv bjuda.
Bubblan wrote:Jag började jobba på en webbyrå -99 och hängde en hel del på internet, i runda slängar dygnet runt i fyra år. Efter att jag bytte karriär så har det fortfarande blivit en hel del häng på www och jag har faktiskt aldrig hört talas om denna "forumetik", men jag har bevisligen hängt på helt fel forum...
Kanske bara Nike Talk då, hehe. Men gammalt är det forumet iaf. Och mycket eBay-snack :lol:

Det är väl inte värre än att Bert-Ola från Leipojärvi postar ett inlägg och ber att få tips på sköna fransyskor och italienska hingstar? Sen kan han luta sig tillbaka och vänta på PM från alla eBay-hökar som gärna gör jobbet.

User avatar
ArvidSvensson
Posts: 3244
Joined: 08 Nov 2007 20:20
Location: Stockholm
Contact:

Post by ArvidSvensson » 04 May 2008 18:13

Bubblan wrote:
ArvidSvensson wrote:Visst är svenska cykelforum bara en droppe i havet men det är här som google alerts kommer in i bilden. Lägg upp en krok på "pursuit frame" så kommer ni hajja vad det handlar om. En ynka liten postning på ett kalle-anka forum någonstans och du får ett mail omedelbart av google. Storleken på forumet spelar (nästan) ingen roll när man postar ett tips. Skicka PM till de som du vet bryr sig istället för att inte pajja budgivningen.
Nu ger jag mig ut på djupt vatten, men du kanske inte hade haft din läskigt fina hingst från Italien om det inte hade varit för just Google alerts och någon som tipsat om den ramen på ett annat forum?
Just den ramen högg jag på ett tips från Sönke. Använder google alerts uteslutande till jobbgrejjer. Grymt bra. Törs inte applicera det på hobbies...

User avatar
Tommypistolen
Posts: 129
Joined: 04 Feb 2008 19:45
Location: Hisingen
Contact:

Post by Tommypistolen » 04 May 2008 19:38

Är det en slump att snubben som själv säljer cyklar är den som inte tycker att vi ska dela www-tips till varandra? Sönke har ju inte direkt protesterat när hans affärs namn dykt upp i olika trådar...

För övrigt var det kul med en tråd där det hettade till lite. det har varit lite väl snuttigt här till nu, eller?
...Damn the man, save the empire...

hejdå

Post by hejdå » 04 May 2008 20:13

egentligen är det här väl en fråga för moderatorerna?

att sönke försöker begränsa information om pågående ebay auktioner för att det skulle skada hans bizznizz låter ju lite väl otroligt, jag kan inte tänka mig att de hojjar han kränger har varit upphittade via ebay, dom är ju lite för billiga för det.

Bubblan: Väl rutet!

tågge: kalla mig mesig, men jag gillar det snuttiga.

User avatar
Mossa
Posts: 201
Joined: 07 Apr 2008 07:39
Location: Uppsala

Post by Mossa » 05 May 2008 08:42

Oj vad elitistiskt det blev nu. Men det är väl nästan ofrånkomligt, det brukar ju ofta bli en liten elit samt några idoldyrkande groupies i nördkretsar. Oavsett intresseområde.

Jag tycker det hela handlar om glädjen och allt det positiva kring cykling. Ju fler som informeras, intresseras, cyklar och umgås desto större chans att cykelkulturen (fixie or not) sprids. One less car, som det sägs!

De som inte "tjänar" på det hela är väl dem som vill framstå som unika och ha det som ingen annan har ...

Kärlek! :D

User avatar
Tommypistolen
Posts: 129
Joined: 04 Feb 2008 19:45
Location: Hisingen
Contact:

Post by Tommypistolen » 06 May 2008 07:44

Mossa wrote:Oj vad elitistiskt det blev nu. Men det är väl nästan ofrånkomligt, det brukar ju ofta bli en liten elit samt några idoldyrkande groupies i nördkretsar. Oavsett intresseområde.

Jag tycker det hela handlar om glädjen och allt det positiva kring cykling. Ju fler som informeras, intresseras, cyklar och umgås desto större chans att cykelkulturen (fixie or not) sprids. One less car, som det sägs!

De som inte "tjänar" på det hela är väl dem som vill framstå som unika och ha det som ingen annan har ...

Kärlek! :D
WORD!
...Damn the man, save the empire...

User avatar
48/16 magnus
Posts: 1490
Joined: 26 Apr 2008 12:40

Post by 48/16 magnus » 06 May 2008 14:48

Ni som förespråkar ett ebay-tips-fritt forum bör tänka på att missunsamhet är en egenskap som smittar av sig på personligheten. Det börjar med att man undanhåller några sköna ebay-tips, sen börjar man prata snålt, gå snålt och till sist cyklar man snålt. Och att cykla snålt är det värsta som finns, grymt fult och utan klös. :wink:

Post Reply