Cicli Berlinetta! - Nu med bilder!

Resereportage och tips på ställen att besöka!
hejdå

Cicli Berlinetta! - Nu med bilder!

Post by hejdå » 18 Apr 2008 12:36

Så kom den till sist, våren. Benen spritter, solen skiner och träden är gröna. Med våren (och den danska skatteåterbäringen) kommer lusten till mig att investera lite i mitt cyklande. Efter att ha gått igenom tre hitte-cyklar (en gul centurion super lemans, en bianchi vento & en hel vit namlös tingest) på lite drygt ett år är jag nu urbota trött på att cykla på punkcyklar. Mekarglädje i all sin ära men jag är trött på rost-bortagningsmedel och penetrerande smöjolja!

Efter att ha terroriserat cykelbuden på trackbikeshop ett tag har jag kommit fram till att jag måste söka min lycka annorstädes, en soma eller spirit ram känns näst intill själlöst för en som är van vid att bända sadelstolpar ur led. Visst är det fåfänga blandat med ett visst mått av fattigdom, men att hosta upp 2400 danska för en brun och rostig östtysk ram med taskigt styrlager och vevhus känns inte så skoj, de andra begagnade ramarna ligger tyvärr något över min budet.

Efter intensivt sökande på nätet har jag hittat Cicli Berlinetta (http://www.cicli-berlinetta.de), något som verkar vara en helt underbar butik i berlin, de har en ram till salu 499 euro för en ny ram som talar till mitt öga och till mitt hjärta. Givetvis blir det dyrare än att införskaffa en ram här i danmark, MEN ska jag ändå hosta upp med många tusen för en cykel, varför inte hosta tillräckligt mycket så jag får den cykeln jag verkligen vill ha?

Hur som helst, så undrar jag om det är någon här som har erfarenhet av Cicli Berlinetta? De verkar helt fantastiska efter viss mailkonversation och mycket spenderad tid på deras hemsida. Är det värt att slå till på en av deras ramar utan att ha provkört? Skall jag våga köpa grisen i säcken?

/Frågvis

ps. Första posten, yay! ds.
Last edited by hejdå on 10 Jun 2008 00:35, edited 1 time in total.

Sönke
Posts: 1330
Joined: 07 Nov 2007 20:19

Post by Sönke » 18 Apr 2008 14:17

Jag besökte butiken flera gånger under förra sommaren och måste säga att finare cyklar får man leta efter! Dom hade inte ramarna du är intresserad av då men med tanke på kvalitén på cyklarna dom sålde så borde det vara good shit. Personalen va trevlig, pratar även engelska vilket inte alltid är fallet i Tyskland. Kul att någon tar steget från alla dessa convertions och vågar satsa några extra dollades på sitt åk. Lycka till med inköpen och håll oss uppdaterade.

Sönke

User avatar
Andye
Posts: 2062
Joined: 06 Dec 2007 10:06
Location: Västertorp

Post by Andye » 18 Apr 2008 17:19

Jag har själv sneglat på den där ramen på deras hemsida och jag måste säga att den ser fantastisk ut och det till ett fantastiskt pris.
Jag tycker du ska slå till och sen ge oss en härligt genomgående recension av ramen.

hejdå

Post by hejdå » 18 Apr 2008 18:44

Jag har tänkt att jag ska ta mig en tur ner till berlin och sedan ta med mig ramen hem på flyget tor blir det lite drygt 200 lappen dyrare än om jag hade fått den skickad till köpenhamn. Vem vill inte möta våren bland klassiska räcer-cyklar i berlin? Nåja, jag hoppas att jag kan hitta någon vän som är villig att följa med mig till den tyska huvudstaden, klaffar allt lovar jag att återkomma med en utförlig resebeskrivelse och recention av ram!

User avatar
Andye
Posts: 2062
Joined: 06 Dec 2007 10:06
Location: Västertorp

Post by Andye » 18 Apr 2008 18:47

Härligt!!!

Jag och flickan min åker till Berlin 21maj för att fira in våren med lite cykelbutiksbesök
och loppis shopping.
Ska klämma på ramen då också.

User avatar
jon
Posts: 1331
Joined: 15 Dec 2007 23:57
Location: DALARNA

Post by jon » 19 Apr 2008 14:19

Den vita såg riktigt fräsh ut!
Alltid lika trevligt att se att folk fortfarande tillverkar klassiska grejer. Jag tycker der är så tråkigt med alla oversize-rör, fula svetsningar & 1/8" styrstänger...
Tacka vet jag smala stålrör, lugs & 1" stems! :D
I Dalarnas djupa skogar..

hejdå

Post by hejdå » 29 Apr 2008 20:17

Det verkar inte bli en tripp till berlin med cykelköp, jag orkar inte vänta på att vänner ska ta ledigt från jobb. Imorgon är dagen d, dagen då beställningen läggs. Det är med stor spänning jag kommer att vänta på paketet från Berlin! När cykeln väl kommer lovar jag många "unpacking" bilder...

hejdå

Post by hejdå » 10 Jun 2008 00:33

Så jag fick aldrig möta våren i Berlin, både vår och sommar han komma med blomst och värme innan jag nåde till den tyska huvudstaden. Jag åkte ned för att spendera ett par dagar i slapp atomsfär och för att hämta hem min stålhäst. Någon dag innan fick jag veta att cykeln inte var skickad ifrån rambyggaren i italien ännu eftersom att han saknade den delen där man stoppar in vevlagret. En bummer deluxe, men jag fick i alla fall hänga i berlin!

Image
Tyskland är ett märkligt land och tyskar är i mina ögon märkliga människor. Väl i Tyskland var inget som det skulle vara, klubben var en utomhus-cirkus kiosken var en kebaberia och på stranden badade man i en pool. För att inte göra saken sämre åt jag således lunch till frukost!

Image
Image
Image
Jag fick i alla fall se hojjen jag har beställt (och betalt) men inte fått ännu, den var lätt som satan och den pärligt vita färgen var över förväntan! Cicli Berlinetta var helt fantastiskt så otroligt många vackra cyklar har jag inte sett på en och samma gång innan, det var helt sjukt! Delar hängde och dinglade från varenda ledig yta, det gick ett rus igenom kroppen. Dustin som styr och ställer i affären var mycket trevlig, han tipsade oss om goda matställen, om ett billigt pensionat som låg runt hörnet och kostade 30 euro natten för ett dubbelrum. Man kunde se hur hans ögon började glöda när han berättade historier om hur han en gång om året bilar ned till Italien för att köpa cykeldelar, träffa Mr Colnago & Mr Columbo. Om någon annan är sugen på ett billigt dubbelrum mitt i preluzenburg (stavning någon) skicka ett mail till dustin så hookar han er...

Image
Efter Cicli Berlinetta tog vi tuben till vad jag antar är kreuzberg för att besöka Keirin Berlin affären, det var en helt annan historia. Med mitt sikte inställt på någon spejsad cykelkeps eller kanske några japanska grepp till styret steg jag glad i hågen in i butiken. Väl där inne är det inte en levande själ som låtsas om att jag existerar. Jag fotade lite fina ramar, kollade på futura/colnago kläderna och bläddrade igenom någon slags katalog. När ingen ännu hade sagt flaska blev jag förbannad, tog mina surt förvärvade dansk-dollars och gick för att ta till supen!

Image
Det såg ut så här och var väldigt behagligt. Efter missödet på Keirin Berlin vigdes dagen åt mat och alkohol, vi hamnade långt åt helvete ut i ett villa område där det spelades någon form av techno i ett nedlagt elverk/forskningsområde med ett rymdskepp och grävmaskiner med discokulor. Mycket konstigt var det och mycket berlinskt.

Image
Dagen efter var en död dag, värmen var tryckande och bakfyllan mer än påtaglig. Största delen av dagen spenderades i en solstol på der badeschiff där jag blickade ut över europeiska bögar med minutsiöst tränade kroppar och tyskor som tydligen ansåg att tribaltatueringar skall placeras halvägs ner i trosorna. Efter en dag av låt oss säga... blandad kompott styrdes kosan mot något som hette bar 25 där berlin-premären av mash sf skulle hållas. Det visade sig vara en utomhusbio på ett galet cirkus/nattklubbs område. Jag såg filmen under stjärnorna sittandes i en mjuk skinnfotölj. All in all var det en mycket trevlig upplevelse.

Trist att jag inte kunde hämta hem min ram & mina delar, men gött att softa i Berlin. Cicli Berlinetta kan varmt rekomenderas som besök eller till att handla med. De är lite meckiga att köpa grejer av eftersom att dom inte sysslar med kreditkort och gärna tar kontakt över telefon. Kan man stå ut med det är servicen dock briljant!

User avatar
andy
Posts: 351
Joined: 08 Nov 2007 20:09
Location: Stockholm
Contact:

Post by andy » 10 Jun 2008 08:38

Så ska en cykelaffär se ut. :D

sancho
Posts: 378
Joined: 27 May 2008 00:43
Location: Umeå

Post by sancho » 10 Jun 2008 10:16

Jaha då vill man resa till Berlin igen.

Berlin är verkligen en speciell stad och tyskarna är ett väldigt speciellt folk.
Kommer man runt deras ofta dåliga engelska så är dem ofta trevliga.

Kan tipsa om de många trevliga museerna dem har såsom:
Bauhaus och stazi museet.

User avatar
Otto
Posts: 2416
Joined: 08 Nov 2007 20:05
Location: Göteborg
Contact:

Post by Otto » 10 Jun 2008 10:27

Oj, jag fick en annan uppfattning av Keirin Cafe. Dom va jättetrevliga och tillmötesgående.

hejdå

Post by hejdå » 10 Jun 2008 11:54

sancho wrote:Jaha då vill man resa till Berlin igen.

Berlin är verkligen en speciell stad och tyskarna är ett väldigt speciellt folk.
Kommer man runt deras ofta dåliga engelska så är dem ofta trevliga.

Kan tipsa om de många trevliga museerna dem har såsom:
Bauhaus och stazi museet.
Nästan alla jag mötte i Berlin talade utmärkt engelska, de som inte gjorde det fattade min högstadie tyska. "Ein super-döööner mit coooola bitte" och "undschuldigung, können sie schönhauser alle?" funkade utmärkt. Men sen är jag ganska obrydd när det gäller främmande språk, även om jag inte kan ett ord franska konverserar jag gärna om brieost och tupp i vin så fort jag får chansen :D

otto_r wrote:Oj, jag fick en annan uppfattning av Keirin Cafe. Dom va jättetrevliga och tillmötesgående.
jag kom kanske fel dag, det var en sjukt slapp stämning i butiken i alla fall. Det kändes dock som när man var en liten kille i den stora skejtbutiken. Killarna bakom disken var mer intresserade i senaste 411vm filmen än att hjälpa med truckar och hjul. Till deras försvar skall man nog säga att jag inte frågade om hjälp, men ett litet "halloooo" kunde dom allt kosta på sig tycker man...

User avatar
pean
Posts: 1067
Joined: 31 Mar 2008 17:11
Location: Uppsala
Contact:

Post by pean » 10 Jun 2008 12:09

Rolig läsning och riktigt fina bilder! Mer sånt här, utförliga texter och många bilder om platser och saker man inte sett kan väl aldrig vara ointressant.


SimonBusk wrote:jag kom kanske fel dag, det var en sjukt slapp stämning i butiken i alla fall. Det kändes dock som när man var en liten kille i den stora skejtbutiken. Killarna bakom disken var mer intresserade i senaste 411vm filmen än att hjälpa med truckar och hjul. Till deras försvar skall man nog säga att jag inte frågade om hjälp, men ett litet "halloooo" kunde dom allt kosta på sig tycker man...

Tyvärr har jag glömt vem som skrev detta, men det var otroligt roligt, ungefär som lyder: "Fixies är vad tredje vågen av skate var på 90-talet". Vet precis känslan av att gå in i en affär, taggad av alla prylar, men sedan bara gå ett varv och snabbt gå mot utgången igen. Drabbades nog en smula av detta när för första gången var in på Odd Number häromveckan, men jag fick iallafall ett "halloooo".

sancho
Posts: 378
Joined: 27 May 2008 00:43
Location: Umeå

Post by sancho » 10 Jun 2008 13:07

Känslan av att inte få den service och uppmärksamhet man tycker man förtjänar som kund är verkligen störande. Vill försäljaren sälja något så är det A och O det här med bemötande.

Några utav de värsta gångerna är nog när man varit i lyxbutiker i Milano eller London och de tittar inte ens på en. Nog för att man kanske inte ser så tät ut men ändå.

Tricket är dock att varje gång man går in i en butik ska man tänka: "Jag tjänar mer än butiksbiträdet." Nu kanske inte alltid detta stämmer men oftast så tjänar man ju mer om man har ett medelinkomst jobb.

adrian
Posts: 74
Joined: 26 Dec 2007 23:22

Post by adrian » 06 Jul 2008 23:55

Drar till Berlin 15 juli. Tog ditt råd Simon och mailade Dustin. Skall bli spännande att se vad han svarar, eller OM han svarar!

Någon annan som har tips på bra och gärna billigt boende?

User avatar
0x000003
Posts: 68
Joined: 08 May 2008 15:51
Location: Malmö

Post by 0x000003 » 07 Jul 2008 07:12

Om du tycker att sovsal är ok så är St. Christopher's Inn trevligt, billigt och extremt välstädat.

Det kostade €23 per person och natt när vi var där i juni (har jag för mig) och då inkluderar det typisk centraleuropeisk frukostbuffé (toast, te, juice, cornflakes, mjölk etc.)
http://www.st-christophers.co.uk/berlin-hostels

Det finns också Circus som verkar schysst.
http://www.circus-berlin.de/

Båda ligger supernära (mindre än 5 minuters gångväg) ifrån Berlinetta!
Kan också rekomendera Bagjack om du letar efter scyssta axelväskor och pengar inte är ett problem (varför skulle du då fråga om billgt boende? :P)

Jag tycker att dom var lite bistra på både Keirin Cafe och Cicli Berlinetta, men dom lättade lite efter att ha pratat en stund, men dock ganska strama och stela människor om du frågar mig...

adrian
Posts: 74
Joined: 26 Dec 2007 23:22

Post by adrian » 07 Jul 2008 08:21

Sovsal är inte ok! Åker med tjejen som har vissa krav på standard. Inte höga men jag misstänker att om jag hade nämt sovsal så hade hon seriöst övervägt att hitta en kille av bättre modell. :(

hejdå

Post by hejdå » 07 Jul 2008 10:06

jag bodde på ett ställe som heter east 7 (www.eastseven.de), det var mycket trevligt, en natt i dubbelrum och en två nätter i sovsal blev det. Att sov i sovsal var inte så fruktansvärt faktiskt. Det fanns ordentliga säkerhetsskåp där man kunde låsa in dyrbar elektronik om man så ville. De vi bodde med var ett gäng menlösa amerikanskor som var på fruktbarhets-resa i europa innan de skulle iväg till college. Dom drack vodka och saft, var fruktansvärt fult klädda och fick höra harranger av svenska svordommar kastade efter sig. Hur som helst så verkade det vara ett väldigt poppis ställe och jag tror att dom var fullbokade sommaren igenom, men kolla in på deras hemsida, jag kan verkligen rekomendera stället.

Det finns sinnessjukt många hostels i berlin, runt omkring schönhauser alle känns det som att det finns ett hostel per kvadratmeter.

ja, dustin kan vara lite seg på mailen ibland. Han ringde mig i torsdags dock, berättade att han var på väg till posten med ett stoooort paket. Det gjorde mig mist sagt extatisk!

nåja, klockan är elva på förmiddagen, arbetsdagen är över (pengar rullar in tills klockan blir tre :D ), jag är cykellös fram tills berlinettan kommer. Frågan är om jag ska ta tillfället i akt och väcka min granne som hade fest igår med en uppfriskande halvtimme av arsedestroyer på högsta nivå...

scand
Posts: 886
Joined: 18 Dec 2007 08:43
Location: Årsta STHLM

Post by scand » 07 Jul 2008 12:49

I vintras bodde jag på East-side hotel i Friedrichshan som är ett stenkast från Stahl wolle och keirin cafe. Rekomderas!

User avatar
vigorelli
Posts: 243
Joined: 07 Apr 2008 11:32
Location: linköping

Post by vigorelli » 29 Oct 2008 14:58

Var inne på Ciccli Berlinetta här om dagen. Åhhh vilken butik... Tog inga bilder dock, men snacka om vackra cyklar. Hittade en Colnago Master Pista, nån slags TT-modell för 650-framhjul. I den där butiken fanns sådant man bara ser på bild. Fick även en genomgång av deras ram. Den såg otroligt vacker ut och man kunde välja mellan olika gafflar.

Post Reply