Page 1 of 1

Slut på gängor i vevarmen

Posted: 22 Aug 2014 11:53
by h.wallin
Har råkat slita ut gängorna i pedalfästet(?) i den vänstra vevarmen pga dåligt iskruvad pedal och slet ut gängorna helt tyvärr. går det att åtgärda med ett gängdrag tror ni eller kommer hålet bli för stort så att pedalen ändå inte kommer kunna fästa? eller kan man köpa en lös vänster vevarm någonstans som spare om man letar efter en 165 lång vevarm bara för att byta ut den ifall den inte går att rädda?

Re: Slut på gängor i vevarmen

Posted: 22 Aug 2014 13:38
by abacaxi
det går att köpa en ny vänster, finns både beggade på ebay (säkert här med) och nya, googla. kan ha en över själv men jag tror det är 170. annars kan man gänga om till större dimension och skruva i en tapp/nippel/adapter/vaddetnukanheta har jag hört, aldrig testat.

Re: Slut på gängor i vevarmen

Posted: 23 Aug 2014 10:24
by h.wallin
Tack för tipsen!

Re: Slut på gängor i vevarmen

Posted: 25 Aug 2014 19:58
by Fredde
Är den vanlig högergängad så kan du montera en "time-sert"-hysla (som akvackabaxi) är inne på. Kolla vad du har för gänga och googla loss. Biltema har kit till vanliga mm-gängor.

http://www.timesert.com/

Slut på gängor i vevarmen

Posted: 26 Aug 2014 14:43
by h.wallin
Grymt, det är faktiskt just vad jag hoppades på. Ska kolla in om jag kan fixa gängan på det sättet annars får jag beställa en ny..

Re: Slut på gängor i vevarmen

Posted: 26 Aug 2014 15:30
by sirmalm
Hej cnc bikes har en billig gängtap set med holk. På rose bikes finns det cyclos gängtap att köpa. Har fiksat många vevpartin om gängan är helt slut går det inte då behövs ett större håll för holken som har mot gänga.

Re: Slut på gängor i vevarmen

Posted: 27 Aug 2014 22:50
by h.wallin
http://www.rosebikes.se/artikel/cyclus- ... aid:481538

måste man ha ett helt kit med gängtapp, borrmaskin och allt som är med i denna video,för att installera de cyclus-insatser som finns på rose? kan man kanske bara smeta på lite loctite och hamra in dem? gängorna är ganska slut så lutar just nu åt att skaffa en ny vevarm dock om det inte finns en billig enkel lösning där jag inte behöver investera i ett helt nytt verktygskit.