Page 1 of 1

Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 09 Jun 2017 20:18
by Indurain
Någon som säljer större prylar som hjul & ramar på ebay?
kollade frakten för ett cykelhjul till England i en vanlig hjulkartong: 857kr (3kg)
Får hålla sig till att sälja nav och liknande.

Posted: 09 Jun 2017 20:37
by SåsenFrÅsen
Låter helt vansinnigt vad ebay-paket med hjul kostar"åt andra hållet"

Skickat från min FRD-L09 via Tapatalk

Posted: 09 Jun 2017 20:44
by abacaxi
Det låter mycket, jag har skickat flera ramar till EU för kring 500 spänn. Det finns ett maxmått l+b+h för vanligt paket, se till att komma under det.

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 10 Jun 2017 06:40
by xshzu
När jag kollade nyligen har jag för mig att Schenker skulle ta en ram inom Europa för typ 500 spänn

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 10 Jun 2017 11:04
by Merfy
Håll er borta från postnord, de höll på att slarva bort en ram jag köpte på ebay.
Den skickades fram och tillbaka mellan utlämningsstället och sorteringen ett par gånger pga att deras system gick bananas när paketet kom från japan, när jag sedan ringde kundtjänst sa de bara "vi kan inte göra något, vi vet ingenting, ditt paket går som brev genom sverige"

Hur fan kan en ramlåda på 3600g gå som brev när det gått som prio paket från japan?!

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 10 Jun 2017 13:13
by omnium
Någon måste väl betala för det ekonomiska haveriet i Danmark…

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 10 Jun 2017 17:26
by Indurain
Fick tips om Schenker. 357kr

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 10 Jun 2017 19:00
by xshzu
Känns ju helt ok! Värt att kolla först bara hur mycket som ersätts vid ev. förlust/skada.

Posted: 10 Jun 2017 19:13
by abacaxi
Det är köparen som ansvarar för tranporten vid försäljning. Det kan låta konstigt men så är det. Jag skickar med det billigaste om köparen vill det. Går något sönder får de ta det med speditören.

Re:

Posted: 11 Jun 2017 12:27
by xshzu
abacaxi wrote:Det är köparen som ansvarar för tranporten vid försäljning. Det kan låta konstigt men så är det. Jag skickar med det billigaste om köparen vill det. Går något sönder får de ta det med speditören.
Ok det hade jag med gjort. Som kuriosa kan jag ändå nämna (eftersom jag arbetat med detta på UPS) att det normala för bl.a. UPS är att avsändaren äger reklamationsrätten om det händer något. Man kan dock ge mottagaren fullmakt att ta över rättigheterna för sändningen. Bara en parentes, förhoppningsvis går ju allt som det ska. När man jobbat med detta får man en något sned syn på saken eftersom varenda sändning man kommer i kontakt med är antingen försvunnen eller skadad.

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 15 Jun 2017 17:43
by PierrotLunaire
Vad är billigaste alternativet om man vill skicka lite mindre grejer, typ styrstammar och vevpartier, inom EU?

Posted: 15 Jun 2017 22:15
by abacaxi
Intressant med ups och ansvar, det var nytt för mig men logiskt eftersom ett bud och en postförsändelse är olika saker. Dock akademiskt då jag inte skulle anlita ups ens under vapenhot haha.

Re:

Posted: 16 Jun 2017 06:34
by almlof
abacaxi wrote:Intressant med ups och ansvar, det var nytt för mig men logiskt eftersom ett bud och en postförsändelse är olika saker. Dock akademiskt då jag inte skulle anlita ups ens under vapenhot haha.
Tror det är samma hos de flesta speditörer. Postnord och DHL har samma princip, försändare äger rätten att reklamera. Speciellt vid försvunna paket, där kan man som mottagare inte göra mycket.

Jag har använt fraktjakt för att skicka utomlands och då har UPS varit billigast. Har inget att klaga på förutom att det är krångligt att kräva skadestånd om paketet blivit skadat.
Tycker de flesta sköter logistiken på liknande sett och alla verkar vara helt oanpassat för privatpersoner som arbetar kontorstider..

Re: Ockerpriser porto utrikes ,postnord

Posted: 16 Jun 2017 10:08
by xshzu
OBS att det är viktigt att tilläggsskydda/försäkra sändningarna om man vill ha möjlighet till högre ersättning än 785 spänn om det gäller UPS. Alt. om godset väger över ca 10 kg då man har rätt till en något högre ersättning beräknad på vikten.

Posted: 16 Jun 2017 14:23
by abacaxi
Nu har jag läst på. Postnord anser att det är avsändaren som ska reklamera försvunna försändelser men mottagaren skadade. Makes sense.

Re:

Posted: 16 Jun 2017 15:04
by cartaq
abacaxi wrote:Nu har jag läst på. Postnord anser att det är avsändaren som ska reklamera försvunna försändelser men mottagaren skadade. Makes sense.
Jag fick aldrig två försändelser som försvann på vägen mellan postnord och utlämningsstället under en tvåveckorsperiod. när jag ringde till Postnord för att hitta en lösning på problemet så får jag till svar "Det är inte vårt problem, och avsändarens ansvar att se till att det kommer fram"

Vi leker med tanken att jag beställer en taxi som skall köra mig till flygplatsen, halvvägs så känner chauffören inte för att köra längre och kastar ut mig på motorvägen, men samtidigt kräva full betalning och anse att det är flygets fel.
Om ett privat företag hade betett sig på samma vis så hade företaget blivit dragen inför domstol, men nu när det är statligt så är det inte samma visa!

Bojkotta den där skiten fort som ögat!

Posted: 16 Jun 2017 16:16
by russ_meyer